gestreken papier

Gestreken papier is ongestreken papier met een strijklaag die de drukeigenschappen van het papier verbetert.

De strijklaag wordt in één of in meerdere keren aangebracht. We spreken dan van eenmalig gestreken, dubbel gestreken of triple coated. De strijklaag kan bovendien een glanzende, halfmatte of matte afwerking krijgen. Meestal hebben beide zijden van het papier een strijklaag, maar er bestaat ook eenzijdig gestreken papier. Gestreken papier kan bovendien gemaakt zijn van nieuwe vezels of van gerecycleerde vezels.

Er is gestreken papier voor offsetdruk en voor digitale druk. En gestreken papier is universeel inzetbaar.

Magno Matt FSC

Magno Matt is een tweezijdig houtvrij gestreken papier met een uniek perfect mat oppervlak. Magno Matt heeft een extreem lage papierglans voor een goede leesbaarheid, zeer sterk in opaciteit.

Toepassingen:

Jaarverslagen, kunstboeken, kwaliteitstijdschriften, catalogi, handleidingen, …

Staalaanvraag : IGEPA

Maco Silk

Maco Silk is een wit, gestreken papier met een zijdemat oppervlak en staat garant voor vlekkeloos drukwerk. Het gladde, gelijkmatige oppervlak zorgt voor de juiste inktverdeling en de drukresultaten zijn aan beide zijden even goed. De stevigheid en de goede bladvorming van het papier zorgen voor stabiliteit en precisie in de machinedoorvoer.

Toepassingen:

Brochures, fotoboeken, kunstboeken, kookboeken, magazines, bureelkalenders, flyer’s, posters, …

Maco Gloss

Maco Gloss is een wit, gestreken papier met een glanzende oppervlak en staat garant voor vlekkeloos drukwerk. De eerste keus voor veeleisende drukopdrachten.

Toepassingen:

Brochures, fotoboeken, kunstboeken, kookboeken, magazines, bureelkalenders, flyer’s, posters, …

Meer info : Magno Gloss